AINEISTO-OHJEET

YLEISOHJEET
Tältä sivulta löydät tarkemmat aineisto-ohjeet meille toimitettavia materiaaleja varten. Tarkistathan ennen aineiston lähettämistä että aineistosi vastaa vaadittavia ominaisuuksia.
Mikäli et löydä etsimääsi tietoa tai sinulla on lisäkysymyksiä voit olla meihin yhteydessä joko sähköpostilla info@printtaamo.fi tai puh. 03 455 2540.

Toimitathan aineiston aina painovalmiina PDF-tiedostona, jossa on leikkuuvarat. Kiinnitä myös huomiota siihen millä ohjelmalla aineistosi on suunniteltu, koska sillä voi olla merkitystä lopullisen työn painolaatuun.

DIGIPAINO
KUVIEN RESOLUUTIO
Digipainotöissä 1:1 koossa 200-300 dpi

VÄRIPROFIILI
Väriprofiilin olisi hyvä olla Fogra 39. Tarkista myös että aineiston värit ovat CMYK- muodossa aina kuin se vain on mahdollista.

LEIKKUUVARAT
Aineistossa tulee olla 3 mm leikkuuvarat jokaisella reunalla. Jos leikkuuvaroja ei ole saattaa painotuotteen reunoihin jäädä valkoiset rajat.
Miksi leikkuuvarat ovat niin tärkeät?
Ammattitulostimilla ei paineta töitä lopullisen painotuotteen kokoon vaan tulostamme isommille arkeille, joista painotuotteet sitten leikataan haluttuun kokoon. Tämän takia aineistoihin tarvitaan leikkausmerkit ja varat.

AINEISTOMUOTO
Aineiston tulisi olla leikkuumerkeillä varustettu pdf tiedosto. Aineiston tulisi olla myös keskellä arkkia. Jos toimitat useampisivuisia aineistoja, huomioithan että toimitat aineiston sivuittain ei aukeamittain tai niin että arkilla on useita aineistosivuja.
Painokelpoisia tiedostomuotoja eivät ole tekstinkäsittelyyn luodut ohjelmat kuten Word. Myöskään power pointilla tehty aineisto ei ole paras mahdollinen tiedostomuoto. Jos teet aineiston office ohjelmalla tallenna se pdf muotoon ennen painoon lähettämistä.

FONTIT
Sisällytä valmiiseen pdf aineistoon kaikki siinä käytössä olevat fontit.
Mikäli aineistoa täytyy muokata toimitathan käytetyt fontit meille aineiston mukana.

AINEISTON TOIMITUS
Aineiston voi lähettää meille sähköpostilla osoitteeseen aineisto@a-print.fi. Isommat aineistot voi toimittaa myös Dropboxin tai We Transfer palveluiden kautta. Myös Google Drive linkit käyvät.

Mikäli aineistoa tarvitsee muokata, sen olisi hyvä olla:

  • Illustrator-tiedosto (.ai)
    • Erityisesti logojen tulisi olla mieluiten vektorigrafiikkana (.ai, .eps tai pdf).
  • Muokattavissa oleva pdf-tiedosto.
  • InDesign-tiedosto (.indd).
    • Mikäli mahdollista, lähetä InDesign-tiedosto pakettina (Package), joka sisältää myös linkit ja fontit. Fontit voi lähettää myös erikseen, tai tekstit voi muuttaa poluiksi ennen meille lähettämistä.

Mikäli lähetät meille aineistoa taitettavaksi huomioithan myös mm. logojen ja kuvien suhteen, että ne ovat riittävän korkealaatuisia ja esimerkiksi läpinäkyvätaustaiset logot ovat joko vektorigrafiikkana edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti, layerit sisältävänä Photoshop-tiedostona tai .png:nä.

AINEISTO-OHJE CANVALLA TEHDYILLE TUOTTEILLE
Tarkista että pohja vastaa tilattavan painotuotteen kokoa. Kun tuote on valmis paina Lataa- painiketta ja valitse sieltä pdf tulostus sekä laita ruksi kohtaan rajausmerkinnät ja leikkausvara!

 

Tuotekohtaisia tarkempia ohjeita

 

Beach Flagit

Alta löydät beach flagiemme suunnittelua varten pohjat (klikkaa nimeä ja tallenna avautuva PDF). Valitsethan oikean kokoisen pohjan ja huomioithan seuraavat seikat:

  • Taustavärin ja/tai -kuvan tulee ulottua harmaan alueen ulkoreunaan saakka (tai sen yli) – tämä on taitosvara, joka jää valkoiseksi mikäli lippuun haluttu taustaväri tai -kuva ei sitä peitä.
  • Lipussa näkymään halutun sisällön tulisi olla pohjassa näkyvien katkoviivojen sisäpuolella. Näin mikään ei jää ompelussa taitokseen piiloon.

Suora beach flag
Suora S (200 cm)
Suora M (290 cm)
Suora L (430 cm)

Hainevä beach flag
Hai S (240 cm)
Hai M (290 cm)
Hai L (430 cm)

Pisara beach flag
Pisara M (290 cm)
Pisara L (430 cm)

Roll-Upit

Lisää aineistoon +15 cm ylimääräistä alareunaan – tämä jää telineen sisälle eikä ole näkyvissä roll-upin ollessa avoimena. Suositeltavaa on kuitenkin jatkaa taustaväriä tai -kuvaa myös tämän alueen päälle, jotta alareunassa ei näy valkoista raitaa.

Canvastaulut

Canvastauluissa tarvitaan 3cm ylimääräistä taittovaraa joka reunalle – ne kääntyvät sivuille ja kiinnittyvät taulun takana puukehikkoon. Mikäli kuvassasi ei ole riittävästi ylimääräistä, voimme lisätä siihen myös värilliset reunat, jotka näkyvät jos taulua katsoo sivulta.